2014/07/04

Om Oss

Filed under: — admin @ 6:35 pm

Tja! Vi älskar konst. Inte på något onaturligt eller överdrivet sätt. Vi är inte vad kidsen idag skulle kalla “konst-freaks” eller ens supernördar. Min fru Agneta och jag helt enkelt ett genuint intresse, tillika kärlek, till de fria konsterna. Vare sig det rör sig om dans och ballett eller serietidningskonst och impressionister så finns det en naturlig lust och spegling av människans inre i konst. Självklart finns det konst som inte tilltalar. Exempelvis videokonst och spoken word som båda mycket fint representerar en (löjlig) pretention inom konstvärlden som endast blir navelskådande och ospontan. Även om den försöker verka vara just spontan.

Min fru och jag träffades inte helt oväntat på Stockholms Universitet för 12 år sedan, där vi båda pluggade kulturvetenskap och gick på samma föreläsningar och seminarier. Det dröjde inte länge innan ett brinnande men tyst samtycke fattades och när våra lågor en gång möttes slog elden upp i skyarna. Men det är en saga i sig, som skalden Lisa Ekdahl så puttenuttigt formulerade det.

På bloggen kommer vi att tala om allt från kulturdebatt till Gaugain och hans hundar. Vi gillar att prata om konst utan att gå in på allt för pretentiösa analyser. Så. Väl mött i vår enkla blogg. Hoppas ni gillar konst som vi gör och även våra inlägg här.

gaugain tahiti woman dog

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment